Nieuw trainingscomplex AZ Alkmaar

09-06-2015

Op sportpark Kalverhoek te Wijdewormer, bouwt AZ Alkmaar haar nieuwe moderne trainingscomplex. Een bouwcombinatie van gerenommeerde klanten van Joosten Kunststoffen zal dit gaan verzorgen.

1 mei jl. is men begonnen met de aanleg van vier natuurgrasvelden maar ook vier kunstgrasvelden. Eén natuurgrasveld zal de oppervlakte krijgen van twee voetbalvelden en zal uitsluitend gebruikt gaan worden door de A-selectie van AZ Alkmaar. De vier kunstgrasvelden dienen bespeelbaar te zijn vanaf augustus 2015. De vier natuurgrasvelden vanaf september 2015. Joosten Kunststoffen heeft hier een bijdrage aan geleverd in de leverantie van diverse wortelschermen, non-woven geotextielen en PVC materialen.
Zo is er een Polyfelt vlies toegepast als scheidingslaag onder het cunet bij de kunstgrasvelden. De wortelschermen zijn gebruikt bij het aanleggen van nieuwe beplanting ter bescherming van de aan te leggen kunstgrasvelden. De ,door Joosten Kunststoffen geleverde, PVC leidingen zijn toegepast als hoofdriool onder het clubgebouw en de kleedkamers.

In het nieuw te realiseren clubgebouw op het AFAS trainingscomplex krijgt AZ Alkmaar de beschikking over tien kleedkamers, diverse kantoren, twee spelershomes, een fitnessruimte, een artsenkamer, een persruimte, fysioruimtes, spreekkamers en een wellness-centrum. Ook worden er tribunefaciliteiten gebouwd.

Het streven is om de AZ jeugdopleiding in september 2015 volledig op het nieuwe trainingscomplex onder te brengen. Het eerste elftal volgt op langere termijn. Door de verhuizing naar het nieuw te bouwen AFAS trainingscomplex worden grote stappen gemaakt op het gebied van talentontwikkeling. In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal daarmee een centrale plaats.

Klik HIER voor een film over het nieuwe complex.

Joosten Kunststoffen, uw totaalleverancier! « naar overzicht


Nieuwsbrief

Meld u aan en blijf op de hoogte

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Zakenvriend van

Logo Zakenvriend van KWF