Joosten verzorgt lezing op Dag vd Openbare Ruimte

15-08-2017

Ook dit jaar is Joosten Kunststoffen vertegenwoordigt op de Dag van de Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht. Op onze stand lichten we onze specialisme toe: geotechniek, watermanagement en groeiplaatsconcepten.

Daarnaast verzorgt Joosten Kunststoffen een interessante lezing tijdens deze beurs...

Unlocking the Green and Blue Potential of Trees in Urban Space

Ruimte in steden is kostbaar en beperkt; hier moet innovatief mee worden omgegaan. Door bestrating, verdichting van de grond, slechte beluchting en te kort aan water is het niet eenvoudig bomen te laten groeien in een stedelijke omgeving. Een civiele aannemer is op zoek naar manieren om een zo stabiel mogelijke ondergrond te creëren, terwijl de groenspecialist groeiruimte voor bomen belangrijk vindt.  

Met het GreenBlue Urban Arborsysteem brengt Joosten Kunststoffen, als exclusief dealer voor Nederland en België, beide werelden samen.  

 

Speciaal voor de Dag van de Openbare Ruimte komt Dean Bowie, oprichter van GreenBlue Urban, vanuit Londen naar Utrecht.   

Vanuit zijn 25 jaar ervaring met groeiplaatsconcepten zal Dean aan de hand van onderzoeken en casestudies de theorie en praktijk van het combineren van groen, blauw en verharding in stedelijk gebied toelichten. Hij zal ingaan op het belang van onverdichte grond voor beplanting, het onderhoud van de groeiplaats in de praktijk en hoe dit te bereiken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het verharde oppervlak en de omgeving.                              

Als aanvulling hierop belicht hij een probleem waar steden in toenemende mate mee te kampen hebben; wateroverlast. Dean zal met voorbeelden aangeven hoe het planten van bomen in combinatie met waterbergingskratten kan bijdragen aan het verminderen van de overlast bij hevige regenbuien.  

Deze lezing is voor iedereen die geïnteresseerd is in de uitdagingen en oplossingen op het gebied van groen en water in de stad. De voorbeelden van projecten van over de hele wereld zullen inspireren en aanzetten tot een verdere verduurzaming van onze steden.

 

Lezing

Waar: Julianazaal 4  
Wanneer: woensdag 27 september  13.30 - 14.15u
Toegang:  gratis  

 

Bij het aanmelden voor de beurs kunt u meteen aangeven dat u deze lezing bij wil wonen. 

 

Dag van de Openbare Ruimte 2017

Waar: Jaarbeurs Utrecht  
Wanneer: woensdag 27 september  10.00 - 17.00u
  donderdag 28 september  10.00 - 17.00u
Stand nr. 4.6.29  
Toegang:  gratis  

 

Meldt u GRATIS aan via: www.dagvandeopenbareruimte.nl

 

 « naar overzicht


Nieuwsbrief

Meld u aan en blijf op de hoogte

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Zakenvriend van

Logo Zakenvriend van KWF